Lívance s ananasem a bílou čokoládou
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 3decilitryMléko plnotučné
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůCukr krupice
- 300gramůAnanas
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Příprava bílé čokolády
- 200gramůČokoláda bílá
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1277 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
72 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
3 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Příprava bílé čokolády: Do kastrůlku vylijeme smetanu, na kousky polámanou čokoládu, přisypeme vanilkový cukr a na slabém ohni za stálého míchání zahříváme do rozpuštění čokolády, aby byla směs hladká. Čerstvý ananas oloupeme, nakrájíme na kousky a necháme k dalšímu použití. Máslo v malé skleněné misce zahřejeme v mikrovlnné troubě.
- 2Do vhodné nádoby prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, rozklepneme vejce, vylijeme mléko, přisypeme vanilkový cukr s cukrem krupicí, nakonec vylijeme rozpuštěné máslo a vše vyšleháme na hladkou hmotu, kterou odložíme na 5 minut odležet.
- 3Na olejem potřenou a rozehřátou pánev pokládáme lžící těsto na pár lívanců, které opékáme z jedné a potom z druhé strany. Lívance pečeme do ukončení těsta a hotové udržujeme teplé.
- 4Opečené lívance pokládáme podle porcí na mělké talíře, naaranžujeme nakrájený ananas, porce polijeme připravenou bílou čokoládou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.