Lívance s ananasem a bílou čokoládou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1277 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
72 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
3 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava bílé čokolády: Do kastrůlku vylijeme smetanu, na kousky polámanou čokoládu, přisypeme vanilkový cukr a na slabém ohni za stálého míchání zahříváme do rozpuštění čokolády, aby byla směs hladká. Čerstvý ananas oloupeme, nakrájíme na kousky a necháme k dalšímu použití. Máslo v malé skleněné misce zahřejeme v mikrovlnné troubě.
  • 2
    Do vhodné nádoby prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, rozklepneme vejce, vylijeme mléko, přisypeme vanilkový cukr s cukrem krupicí, nakonec vylijeme rozpuštěné máslo a vše vyšleháme na hladkou hmotu, kterou odložíme na 5 minut odležet.
  • 3
    Na olejem potřenou a rozehřátou pánev pokládáme lžící těsto na pár lívanců, které opékáme z jedné a potom z druhé strany. Lívance pečeme do ukončení těsta a hotové udržujeme teplé.
  • 4
    Opečené lívance pokládáme podle porcí na mělké talíře, naaranžujeme nakrájený ananas, porce polijeme připravenou bílou čokoládou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.