Lívance s borůvkami a vanilkovovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 200mililitrůMléko polotučné
- 5kusůVejce slepičí
- 3lžíceCukr vanilka
- 200gramůMouka polohrubá
- 1lžíceCitronová kůra
- 15gramůDroždí
- 20mililitrůRum
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůBorůvky
- 100mililitrůVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme mouku, citronovou kůru, zalijeme mlékem a přidáme droždí. Pořádně zamícháme, přidáme dvě vejce, 2 lžičky vanilkového cukru a rum. Znovu promícháme a dáme kynout na teplé místo cca na jednu hodinu.
- 2Mezitím v hrnci přivedeme k varu smetanu smíchanou se lžičkou vanilkového cukru. Stranou si oddělíme 3 žloutky od bílků a žloutky přidáme ke smetaně. Na mírném ohni poté za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 3Borůvky dáme do hrnce, zalijeme je vínem a přidáme vanilkový cukr podle chuti. Vaříme cca 5 minut. Borůvky rozmačkáme a procedíme přes cedník.
- 4Těsto na lívance už jen stačí péct dozlatova na rozpáleném másle. Hotové lívance přelijeme omáčkou a borůvkami. Popřípadě můžeme borůvky s omáčkou smíchat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.