Lívance s kozím sýrem a medem
40 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná celozrnná
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůDroždí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůCukr třtinový
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryMléko kefírové
- 200gramůMed včelí
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 200gramůSýr kozí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
998 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
5 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Máslo dáme do skleněné nádoby a v mikrovlnné troubě zahřejeme. Necháme ho vychladnout, ale jen tak, aby zase neztuhlo.
- 2Do misky prosejeme hladkou a celozrnnou mouku, posypeme kypřícím práškem, rozdrobíme droždí a vše spolu promícháme. Přidáme cukr, vejce, vlijeme připravené máslo, mléko a dobře vařečkou promícháme. Nakonec přidáme sýr, který nakrájíme na malé kousky, promícháme a vznikne nám hustší těsto. Misku s těstem necháme 10 minut odpočinout.
- 3Pánev potřeme trochou oleje, zahřejeme a lžící pokládáme připravené těsto na pánev, kde lívance pečeme z jedné strany a potom z druhé strany dozlatova. V pečení pokračujeme do spotřebování těsta. Lívance do podávání udržujeme teplé.
- 4Hotové lívance rozdělíme na mělké talíře, polijeme je teplým medem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.