Lívance s lesním ovocem
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 40gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůJahody lesní
- 3decilitryMléko plnotučné
- 300gramůŘecký jogurt
- 200gramůBorůvky
- 200gramůMaliny
- 100gramůMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
862 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
8 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Jahody očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a necháme okapat. Máslo v skleněné malé misce v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme vychladnout. Borůvky a maliny očistíme, opláchneme a celé ovoce necháme také okapat.
- 2Do misky prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem. Přidáme vanilkový cukr a cukr krupici, celé vejce, připravené máslo, vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladkou hmotu, do které přidáme nakrájené a okapané jahody, vařečkou zamícháme a těsto necháme 5 minut odpočinout.
- 3Do pánve s rozehřátým olejem lžící překládáme těsto na několik lívanců a pečeme je z jedné strany, otočíme a dopečeme také z druhé strany dozlatova. Hotové lívance až do podávání držíme teplé.
- 4Opečené lívance aranžujeme na talíře, na každý položíme lžíci jogurtu, ozdobíme připraveným ovocem, pokapeme teplým medem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.