Lívance s medovým sirupem
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 400gramůMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Medový sirup
- 200gramůMed včelí
- 1kusCitrony
- 1decilitrSirup citronový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Sirup vylijeme do kastrůlku, přidáme med, spolu prohřejeme, podle chuti přidáme vymačkanou šťávu z citronu, zamícháme a udržujeme v teple.
- 2Lívancové těsto: V pánvičce zahřejeme máslo, necháme vychladnout, ale ne ztuhnout. Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, promícháme, přidáme celé vejce, smetanu, mléko, rozpuštěné máslo, vše důkladně vařečkou promícháme. Pánev potřeme malým množstvím oleje, lžící pokládáme do tvaru kolečka připravené těsto a pečeme z obou stran. Upečené lívance skládáme do nádoby, kde je přiklopené udržujeme až do servírování.
- 3Hotové lívance skládáme do tvarů sloupce, polijeme medovým sirupem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.