Lívance s rumovým sirupem
35 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3decilitryMléko plnotučné
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůKandovaná pomerančová kůra
- 60gramůOřechy lískové
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Rumový sirup
- 100gramůCukr třtinový
- 1decilitrRum
- 4lžíceVoda pitná
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
47 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Rumový sirup: Do kastrůlku vysypeme cukr, přilijeme vodu a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme do rozpuštění cukru. Přidáme rum, přivedeme k varu, stáhneme z ohně a udržujeme teplé.
- 2Mouku a kypřící prášek vysypeme do vhodné kuchyňské nádoby, kam přidáme vanilkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo, vysypeme cukr, vylijeme mléko, 60 g mletých ořechů, kandovanou kůru a všechny ingredience vyšleháme na hladké těsto, které na 5 minut necháme odpočinout.
- 3Na pánev s mírně potřeným a rozehřátým olejem lžící překládáme těsto na několik lívanců, které opékáme z jedné a po obrácení z druhé strany dozlatova. Pečení opakujeme do skončení těsta a lívance až do jejích podávání udržujeme teplé.
- 4Hotové lívance skládáme na mělké talíře, polijeme rumovým sirupem, pokapeme čokoládovou polevou, posypeme mletými ořechy a lívance podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.