Lívance se skořicí a ovocem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
9 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do prosáté mouky s práškem do pečiva přisypeme moučkový a skořicový cukr, uděláme důlek, vlijeme do něj mléko s rozšlehaným vejcem, vše zpracujeme do hladka.
  • 2
    Nízkou pánev potřeme olejem nebo máslem, rozpálíme na středním plameni, nabereme těsto, nalijeme na pánev a pečeme z obou stran 2 minuty. Hotové lívance uchováváme v teple mezi dvěma talíři nad horkou vodou, pokračujeme ve smažení dalších lívanců.
  • 3
    Teplé lívance podáváme s jahodami, plátky banánů a polité medem nebo sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.