Lívance se skořicí a ovocem
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkyCukr skořicový
- 2kusyVejce slepičí
- 180mililitrůMléko polotučné
- 100gramůJahody zahradní
- 2kusyBanány
- 4lžíceMed včelí
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 2lžičkyCukr moučkový
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
9 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Do prosáté mouky s práškem do pečiva přisypeme moučkový a skořicový cukr, uděláme důlek, vlijeme do něj mléko s rozšlehaným vejcem, vše zpracujeme do hladka.
- 2Nízkou pánev potřeme olejem nebo máslem, rozpálíme na středním plameni, nabereme těsto, nalijeme na pánev a pečeme z obou stran 2 minuty. Hotové lívance uchováváme v teple mezi dvěma talíři nad horkou vodou, pokračujeme ve smažení dalších lívanců.
- 3Teplé lívance podáváme s jahodami, plátky banánů a polité medem nebo sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.