Lívance z jablek

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 500gramůJablka
    • 3lžíceCukr krupice
    • 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh.
  • 2
    Oloupaná jablka na jemno nastrouháme.
  • 3
    Žloutky s cukr spolu smícháme a přidáme k nim jablka, mléko a mouku se špetkou kypřícího prášku.
  • 4
    Do promíchaného těsta vmícháme sníh.
  • 5
    Těsto lijeme do lívanečníku a osmažíme na oleji z obou stran.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.