Lívance z jablek
25 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůJablka
- 3lžíceCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh.
- 2Oloupaná jablka na jemno nastrouháme.
- 3Žloutky s cukr spolu smícháme a přidáme k nim jablka, mléko a mouku se špetkou kypřícího prášku.
- 4Do promíchaného těsta vmícháme sníh.
- 5Těsto lijeme do lívanečníku a osmažíme na oleji z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.