Lívance z kyselého mléka s horkým ovocem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
36 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Teplé ovoce:
  • 2
    Maliny a jahody očistíme, omyjeme, vysypeme do hrnce, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Na mírném ohni hřejeme do rozpuštění cukru a také do důkladného zahřátí ovoce. Nakonec podle vlastní chutě teplé ovoce dochutíme vymačkanou šťávou z citronu.
  • 4
    Těsto:
  • 5
    Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, přisypeme cukr, rozklepneme vejce a vařečkou suroviny zamícháme. Poté vylijeme mléko, zahřáté, ale ne horké máslo a vše ještě promícháme.
  • 7
    Pánev potřeme olejem, rozpálíme a lžící překládáme připravené těsto do tvaru lívance a z obou stran pečeme do růžové barvy. Lívance skládáme do nádoby, kterou máme přiklopenou a lívance až do podávání udržujeme v teple.
  • 8
    Upečené lívance pokládáme na mělké talíře, přidáme horké ovoce a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.