Lívance z kyselého mléka s horkým ovocem
55 min.
Ingredience
- Teplé ovoce
- 100gramůJahody zahradní
- 100gramůMaliny
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusCitrony
- Těsto
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrMléko kysané acidofilo 1%
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
36 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Teplé ovoce:
- 2Maliny a jahody očistíme, omyjeme, vysypeme do hrnce, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Na mírném ohni hřejeme do rozpuštění cukru a také do důkladného zahřátí ovoce. Nakonec podle vlastní chutě teplé ovoce dochutíme vymačkanou šťávou z citronu.
- 4Těsto:
- 5Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, přisypeme cukr, rozklepneme vejce a vařečkou suroviny zamícháme. Poté vylijeme mléko, zahřáté, ale ne horké máslo a vše ještě promícháme.
- 7Pánev potřeme olejem, rozpálíme a lžící překládáme připravené těsto do tvaru lívance a z obou stran pečeme do růžové barvy. Lívance skládáme do nádoby, kterou máme přiklopenou a lívance až do podávání udržujeme v teple.
- 8Upečené lívance pokládáme na mělké talíře, přidáme horké ovoce a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.