Lívance z mrkve

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
8 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi zahřejeme 30 g másla a necháme ho vychladit, ale ne ztuhnout.
  • 2
    Mrkev oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do misky, přidáme prosátou mouku, rozdrobené droždí, kypřící prášek, zamícháme, přimícháme muškátový ořech a mléko, nakonec do misky přidáme rozpuštěné máslo, přidáme vejce, dobře vařečkou promícháme a připravíme tekoucí lívancové těsto, které odložíme na 10 minut odpočinout na teplém místě.
  • 3
    Pánev potřeme malým množstvím oleje, lžící přeneseme těsto na pánev a na středním plamínku lívance pečeme z obou stran dozlatova. Upečené je udržujeme teplé až do jejích podávání.
  • 4
    Na jinou pánvičku dáme zbylé máslo, ihned přidáme cukr krupici a třtinový cukr, promícháme a mírně zahřáté stáhneme ze sporáku, aby máslo roztálo samotné. Důkladně mícháním spojíme cukr s máslem.
  • 5
    Hotové lívance přendáme na mělké talíře a přelité připraveným máslem s cukrem podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.