Lívance z mrkve
35 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná celozrnná
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůDroždí
- 40gramůCukr krupice
- 100gramůMrkev kořen
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr třtinový
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
8 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V pánvi zahřejeme 30 g másla a necháme ho vychladit, ale ne ztuhnout.
- 2Mrkev oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do misky, přidáme prosátou mouku, rozdrobené droždí, kypřící prášek, zamícháme, přimícháme muškátový ořech a mléko, nakonec do misky přidáme rozpuštěné máslo, přidáme vejce, dobře vařečkou promícháme a připravíme tekoucí lívancové těsto, které odložíme na 10 minut odpočinout na teplém místě.
- 3Pánev potřeme malým množstvím oleje, lžící přeneseme těsto na pánev a na středním plamínku lívance pečeme z obou stran dozlatova. Upečené je udržujeme teplé až do jejích podávání.
- 4Na jinou pánvičku dáme zbylé máslo, ihned přidáme cukr krupici a třtinový cukr, promícháme a mírně zahřáté stáhneme ze sporáku, aby máslo roztálo samotné. Důkladně mícháním spojíme cukr s máslem.
- 5Hotové lívance přendáme na mělké talíře a přelité připraveným máslem s cukrem podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.