Lívance zapečené s bílkovým sněhem

40 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
59 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyzrálá jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme a spolu se 150 g cukru a skořicí je podusíme na 50 g másla. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru na tuhý sníh.
  • 2
    Žloutky, smetanu, 50 g cukru a 150 g másla vymícháme do hladké hmoty, přidáme hladkou mouku a třetinu sněhu z bílků. Z této hmoty upečeme na oleji 4 lívance, na ně rozdělíme jablečné pyré, stočíme je a vložíme do máslem vymazané zapékací misky.
  • 3
    Lívance v misce zakryjeme tuhým sněhem a zapékáme v troubě, až povrch sněhu zrůžoví.
  • 4
    Zapečené lívance podáváme teplé s čajem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.