Lívance zapečené s bílkovým sněhem
40 min.
Ingredience
- 500gramůJablka
- 200gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 200mililitrůSmetana
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 10kusůVejce slepičí
- 230gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
59 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Vyzrálá jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme a spolu se 150 g cukru a skořicí je podusíme na 50 g másla. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru na tuhý sníh.
- 2Žloutky, smetanu, 50 g cukru a 150 g másla vymícháme do hladké hmoty, přidáme hladkou mouku a třetinu sněhu z bílků. Z této hmoty upečeme na oleji 4 lívance, na ně rozdělíme jablečné pyré, stočíme je a vložíme do máslem vymazané zapékací misky.
- 3Lívance v misce zakryjeme tuhým sněhem a zapékáme v troubě, až povrch sněhu zrůžoví.
- 4Zapečené lívance podáváme teplé s čajem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.