Lívance ze špaldové mouky
40 min.
Ingredience
- 300gramůMandarinky
- 2decilitrySirup javorový
- 1lžíceMed včelí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 400gramůMouka špaldová
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 3decilitryMléko plnotučné
- 1kusCitrony
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
2 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Mandarinky oloupeme, oddělíme díly mandarinek od sebe, dáme je do kastrůlku, zalijeme sirupem, promícháme a necháme stranou, aby mandarinky nasákly sirupem. Těsně před podáváním lívanců sirup s mandarinkami zahřejeme.
- 2Mléko s medem smícháme dohromady, zahřejeme na vlažné, přidáme máslo a necháme v kastrůlku.
- 3Do misky prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem, přidáme vejce, vsypeme cukr, vlijeme mléko z kastrůlku, přisypeme jemně nastrouhanou citrónovou kůru a mixérem suroviny rozmixujeme na hladkou hmotu.
- 4Lívancovou pánev potřeme olejem, rozehřejeme ho, lžící překládáme těsto na olej a pečeme z jedné strany, potom otočíme a dozlatova pečeme lívance z druhé strany. Upečené udržujeme teplé až do servírování. Lívance pečeme do spotřebování těsta.
- 5Hotové úhledně skládáme na mělký talíř, polijeme připraveným teplým sirupem, ozdobíme mandarinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.