Lívanečky s broskvemi
25 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkyCukr moučkový
- 5lžicHrozinky
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Na ozdobu
- 2lžíceCukr moučkový
- 400gramůKompot broskvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
181 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem, přimícháme skořici, mléko, žloutky a cukr. Vymícháme hladké těsto, do kterého „zabalíme“ pevný sníh ušlehaný z bílků a hrozinky.
- 2V lívanečníku na tuku po obou stranách smažíme lívanečky.
- 3Podáváme je posypané moučkovým cukrem a ozdobené okapanými kompotovými broskvemi, které jsme nakrájeli na kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.