Lívanečky s broskvemi

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžičkyCukr moučkový
    • 5lžicHrozinky
    • 60mililitrůOlej rostlinný
    • 250mililitrůMléko plnotučné
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
  • Na ozdobu
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 400gramůKompot broskvový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
181 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem, přimícháme skořici, mléko, žloutky a cukr. Vymícháme hladké těsto, do kterého „zabalíme“ pevný sníh ušlehaný z bílků a hrozinky.
  • 2
    V lívanečníku na tuku po obou stranách smažíme lívanečky.
  • 3
    Podáváme je posypané moučkovým cukrem a ozdobené okapanými kompotovými broskvemi, které jsme nakrájeli na kousky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.