Londýnské ořechové řezy
55 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 140gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaCitronová kůra
- 4lžíceMarmeláda malinová
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 190gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru a kypřicí prášek. Vypracujeme těsto. Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát, položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme marmeládou. Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme cukr, znovu prošleháme a nakonec vmícháme mleté ořechy. Směs rozprostřeme na marmeládu. Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a moučník pečeme 25-30 minut. Po vychladnutí nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.