Losos a la teriyaki
35 min.
Ingredience
- 675gramůLosos - filety
- 1hrstŘeřicha
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Omáčka
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1lžičkaVíno bílé
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 2lžíceOmáčka sójová
- Příloha
- 1kusZázvor celý
- 55gramůŘedkev bílá
- 1špetkaPotravinářská barva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
9 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
311 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme omáčku. Do misky dáme cukr, bílý pepř, sójovou omáčku a rýžové víno a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
- 2Z lososa odstraníme tenkým nožem kůži. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do skleněné nádoby, přelijeme omáčkou a necháme 10-15min marinovat.
- 3Mezitím připravíme přílohu. Zázvor nasekáme nadrobno a smícháme s nastrouhanou ředkví. Dle chuti můžeme přidat špetku růžového potravinářského barviva.
- 4Řízky vyjmeme z marinády a necháme okapat. Ve woku rozpálíme olej a maso na něm postupně opékáme za stálého míchání cca 3-4min. Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky řeřichy, doplníme směsí zázvoru a ředkve a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.