Losos dušený v pomerančové šťávě
35 min.
Ingredience
- 125gramůLosos - filety
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kusPomeranče
- 180gramůMrkev kořen
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 40mililitrůVoda pitná
- 1kusJablka
- 0,5lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Filet z lososa bez kůže omyjeme a osušíme. Dno malé zapékací misky potřeme olejem, na něj položíme filet, který posypeme nastrouhaným sýrem. Z omytého většího pomeranče vymačkáme šťávu (60ml), kterou lososa podlijeme. Povrch lososa posypeme nastrouhaným sýrem, misku uzavřeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby. Losos se bude v pomerančové šťávě péct a zároveň dusit doměkka přibližně 20 minut.
- 2Mezitím si očištěnou, omytou mrkev a malé jablko bez slupky nastrouháme na hrubém struhadle. Směs dáme do rendlíku s rozpuštěným máslem, promícháme, přilijeme trošku vody a pod pokličkou dusíme 10 minut.
- 3Měkkého lososa se sýrem vidličkou rozdělíme na drobné kousky, dáváme pozor, aby v masu nezůstaly žádné kostičky. Mrkev s jablkem rozmačkáme vidličkou.
- 4Na talířek staršímu dítěti dáme promíhanou mrkev s jablkem a rybou, mladšímu dítěti směs rozmixujeme na pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.