Losos na víně a másle
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2500gramůLosos obecný
- 150mililitrůVíno bílé
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 2gramyCitronová kůra
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 2lžíceMajonéza
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
761 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Celého lososa očistíme - i v dutině břišní. Poté jej nasolíme. Břišní dutinu rovnoměrně potřeme bylinkami a vložíme na kolečka nakrájený citron a cibuli. Bylinkami posypeme i povrch ryby.
- 2Lososa vložíme do pekáče, podlijeme vínem, přidáme kousek másla a pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů Celsia 30 minut. Poté jej obrátíme a pečeme dalších 30 minut.
- 3Než lososa upečeme, připravíme citronovou omáčku. Majonézu vyšleháme s citronovou kůrou, dle chuti osolíme a opepříme.
- 4Hotového lososa vyndáme z trouby, z břišní dutiny odstraníme citron, cibuli i bylinky a naporcujeme na podkovy.
- 5Podáváme s citronovu majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.