Losos na víně a másle

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
761 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celého lososa očistíme - i v dutině břišní. Poté jej nasolíme. Břišní dutinu rovnoměrně potřeme bylinkami a vložíme na kolečka nakrájený citron a cibuli. Bylinkami posypeme i povrch ryby.
  • 2
    Lososa vložíme do pekáče, podlijeme vínem, přidáme kousek másla a pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů Celsia 30 minut. Poté jej obrátíme a pečeme dalších 30 minut.
  • 3
    Než lososa upečeme, připravíme citronovou omáčku. Majonézu vyšleháme s citronovou kůrou, dle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Hotového lososa vyndáme z trouby, z břišní dutiny odstraníme citron, cibuli i bylinky a naporcujeme na podkovy.
  • 5
    Podáváme s citronovu majonézou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.