Losos po čínsku

25 min.
Čína

Ingredience

    • 0,5decilitrVíno rýžové čínské
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 0,5decilitrOmáčka sójová
    • 2lžíceOcet rýžový
    • 2kusyCibulka jarní
    • 800gramůLosos - filety
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
234 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky omyjeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    V míse smícháme rýžové víno, cukr a sójovou omáčku. Do připravené marinády vložíme filety z lososa a necháme je marinovat alespoň 5 minut.
  • 3
    Lososa pečeme v rozehřáté pánvi bez tuku 2 minuty z každé strany, pak přilijeme marinádu a pečeme ještě další 2 až 3 minuty. Upečené filety vyjmeme a dáme na servírovací talíře.
  • 4
    Do pánve přilijeme ocet, omáčku promícháme, prohřejeme a přelijeme na porce ryby. Pak je ještě posypeme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.