Losos po čínsku
25 min.
Ingredience
- 0,5decilitrVíno rýžové čínské
- 2lžíceCukr třtinový
- 0,5decilitrOmáčka sójová
- 2lžíceOcet rýžový
- 2kusyCibulka jarní
- 800gramůLosos - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
234 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky omyjeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky.
- 2V míse smícháme rýžové víno, cukr a sójovou omáčku. Do připravené marinády vložíme filety z lososa a necháme je marinovat alespoň 5 minut.
- 3Lososa pečeme v rozehřáté pánvi bez tuku 2 minuty z každé strany, pak přilijeme marinádu a pečeme ještě další 2 až 3 minuty. Upečené filety vyjmeme a dáme na servírovací talíře.
- 4Do pánve přilijeme ocet, omáčku promícháme, prohřejeme a přelijeme na porce ryby. Pak je ještě posypeme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.