Losos v aspiku
70 min.
Ingredience
- 200gramůLosos - filety
- 300mililitrůVývar rybí
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůCibule
- 25gramůŽelatina bílá plátky
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 80mililitrůMajonéza
- 40mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůMrkev kořen
- 15gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rybí bujón přivedeme k varu. Mrkev nakrájíme na kolečka, celer na kostičky, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky. Vložíme do bujónu a povaříme 10 až 12 minut. Filety z lososa nakrájíme na nudličky, přidáme do vývaru a vaříme dalších 10 minut. Vývar přecedíme a do čistého vývaru zavaříme želatinu podle návodu na obalu.
- 2Do aspikových nebo pudinkových formiček nalijeme trochu želatiny a necháme ztuhnout. Do formiček upravíme lososí maso, vařenou zeleninu a opatrně zalijeme zbytkem aspiku. Necháme vychladit a podáváme s bílým chlebem. Do majonézy vmícháme smetanu, posekaný kopr, citronovou šťávu a promícháme. Tuto omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.