Losos v aspiku

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí bujón přivedeme k varu. Mrkev nakrájíme na kolečka, celer na kostičky, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky. Vložíme do bujónu a povaříme 10 až 12 minut. Filety z lososa nakrájíme na nudličky, přidáme do vývaru a vaříme dalších 10 minut. Vývar přecedíme a do čistého vývaru zavaříme želatinu podle návodu na obalu.
  • 2
    Do aspikových nebo pudinkových formiček nalijeme trochu želatiny a necháme ztuhnout. Do formiček upravíme lososí maso, vařenou zeleninu a opatrně zalijeme zbytkem aspiku. Necháme vychladit a podáváme s bílým chlebem. Do majonézy vmícháme smetanu, posekaný kopr, citronovou šťávu a promícháme. Tuto omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.