Losos v miso marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy

11 min.
Japonsko

Ingredience

    • 2lžíceVíno rýžové čínské
    • 2lžíceVíno Saké
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 125gramůPasta shiro miso
    • 800gramůLosos - filety
  • Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy [55977]
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
998 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy [55977]:
  • 2
    Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka.
  • 3
    Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce.
  • 4
    V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme.
  • 5
    Připravíme si marinádu miso. Do pánve vlijeme rýžové víno a saké, přidáme cukr. Mícháme, dokud se cukr v tekutině úplně nerozpustí.
  • 6
    Přivedeme tekutinu k varu, odstavíme a zamícháme k tekutině miso pastu, aby se všechno dokonale smísilo. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  • 7
    Lososa naskládáme do nekovové nádoby. Naneseme na filety marinádu, obrátíme rybu, aby se celá pokryla marinádou.
  • 8
    Zahřejeme si gril a rybu grilujeme z každé strany 3 minuty.
  • 9
    Rybu podáváme se salátem z okurky a mořské řasy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.