Losos v miso marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
11 min.
Ingredience
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceVíno Saké
- 3lžíceCukr moučkový
- 125gramůPasta shiro miso
- 800gramůLosos - filety
- Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy [55977]
- 3kusyCibulka jarní
- 0,5lžičkaMed včelí
- 2lžíceOcet rýžový
- 1kusOkurka salátová
- 2lžíceOmáčka sójová
- 15gramůŘasa Wakame
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
998 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy [55977]:
- 2Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka.
- 3Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce.
- 4V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme.
- 5Připravíme si marinádu miso. Do pánve vlijeme rýžové víno a saké, přidáme cukr. Mícháme, dokud se cukr v tekutině úplně nerozpustí.
- 6Přivedeme tekutinu k varu, odstavíme a zamícháme k tekutině miso pastu, aby se všechno dokonale smísilo. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 7Lososa naskládáme do nekovové nádoby. Naneseme na filety marinádu, obrátíme rybu, aby se celá pokryla marinádou.
- 8Zahřejeme si gril a rybu grilujeme z každé strany 3 minuty.
- 9Rybu podáváme se salátem z okurky a mořské řasy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.