Losos v papilotě
40 min.
Ingredience
- 720gramůLosos - filety
- 1lžíceOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 2kusyCitrony
- 8kusůEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z pečicího papíru vystřihneme 8 koleček tak velkých, aby se filet ryby vešel na polovinu. Vždy dvě kolečka papíru položíme na sebe a vrchní kolo papíru lehce potřeme olejem.
- 2Na polovinu koleček rozložíme omytá, na plátky nakrájená rajčata, na ně položíme omytý filet z lososa a na něj položíme kolečko citronu a snítku estragonu. Přeložíme druhou polovinou papíru a okraje stočíme tak, aby z balíčku neunikala šťáva.
- 3Balíčky urovnáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a pečeme asi 15 minut.
- 4Lososa v papilotě podáváme ihned na nahřátých talířích. Můžeme doplnit francouzskou máslovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.