Lososová pěna

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůLosos uzený
    • 250mililitrůZakysaná smetana
    • 1špetkaPepř bílý
    • 1lžíceOlej stolní
    • 30gramůKaviár
    • 1kusKopr čerstvý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
37 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzeného lososa rozmixujeme se zakysanou smetanou do lehké pěny, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Čtyři stejné formičky vymažeme olejem, do poloviny je naplníme pěnou, uprostřed vyhloubíme důlek a vložíme do něj kaviár. Zakryjeme zbylou pěnou, povrch uhladíme, formičky přikryjeme alobalem a vychladíme.
  • 3
    Před podáváním je krátce ponoříme do horké vody a pěnu vyklopíme. Ozdobíme snítkou čerstvého kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.