Lososová pěna se smetanovým křenem

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžičkaKřen
    • 600gramůLosos uzený
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 4centilitryDolin - Vermouth
    • 5gramůPepř bílý
    • 10gramůLanýž
    • 700mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 8plátkůŽelatina
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
58 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
314 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Třetinu plátků lososa nadrobno nakrájíme a odložíme stranou. Zbývající plátky rozmixujeme s 50 ml smetany a zakysanou smetanou. Ochutíme Vermouthem a opepříme. Lanýž nasekáme a přidáme s nakrájeným lososem rozmixovanému lososu.
  • 2
    Želatinu opatrně rozpustíme v malém množství tekutiny při mírné teplotě. Přimícháme ji k lososu. Ušleháme zbývající smetanu a opatrně ji vmícháme do lososové hmoty.
  • 3
    Nákypovou formu vyložíme průsvitnou fólií a naplníme lososovou pěnou. Povrch uhladíme. Přikryjeme a chladíme nejméně 4 hodiny.
  • 4
    Pěnu vyklopíme a ozdobíme snítkou kopru. Ušleháme smetanu a přimícháme křen. Lososovou pěnu podáváme se smetanovým křenem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.