Lososová pěna se smetanovým křenem
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaKřen
- 600gramůLosos uzený
- 150gramůZakysaná smetana
- 4centilitryDolin - Vermouth
- 5gramůPepř bílý
- 10gramůLanýž
- 700mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 8plátkůŽelatina
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
58 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
314 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Třetinu plátků lososa nadrobno nakrájíme a odložíme stranou. Zbývající plátky rozmixujeme s 50 ml smetany a zakysanou smetanou. Ochutíme Vermouthem a opepříme. Lanýž nasekáme a přidáme s nakrájeným lososem rozmixovanému lososu.
- 2Želatinu opatrně rozpustíme v malém množství tekutiny při mírné teplotě. Přimícháme ji k lososu. Ušleháme zbývající smetanu a opatrně ji vmícháme do lososové hmoty.
- 3Nákypovou formu vyložíme průsvitnou fólií a naplníme lososovou pěnou. Povrch uhladíme. Přikryjeme a chladíme nejméně 4 hodiny.
- 4Pěnu vyklopíme a ozdobíme snítkou kopru. Ušleháme smetanu a přimícháme křen. Lososovou pěnu podáváme se smetanovým křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.