Lotyšský jahodový rosol
35 min.
Ingredience
- 350gramůJahody
- 200gramůCukr krupice
- 1lžičkaCukr vanilka
- 600mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 200mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
59 g
Cukr
51 g
Vápník
60 mg
Postup přípravy
- 1Jahody dobře opereme pod tekoucí vodou, vložíme je do porcelánové mísy, rozmačkáme vařečkou, zasypeme cukrem a necháme půl hodiny stát, aby se z jahod uvolnila šťáva.
- 2Jahody potom přecedíme, šťávu dáme stranou, do zbylé dřeně přidáme lžičku vanilkového cukru a zalijeme ji 500 ml vody. Vše přivedeme k varu a zahustíme Maizenou, rozmíchanou ve 100 ml vody. Potom přilijeme šťávu z jahod, promícháme, a když se směs začne vařit, stáhneme z ohně a necháme mírně vychladnout.
- 3Teplý rosol nalijeme do kompotových misek vypláchnutých studenou vodou a uložíme v chladu,
- 4Vychlazený rosol podáváme ozdobený zakysanou smetanou
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.