Lotyšský pečený jablkový dezert

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velká jablka upečeme v troubě na plechu, ještě horká oloupeme, zbavíme jádřinců a propasírujeme. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, v míse utřeme žloutky s cukrem a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  • 2
    K utřeným žloutkům přidáme propasírovanou jablečnou dužinu, lžíci Solamylu a půl balíčku prášku do pečiva a vše spolu dobře promícháme. Ke hmotě přimísíme sníh z bílků, opatrně zamícháme a vložíme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
  • 3
    Dezert pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, hotový podáváme ozdobený ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.