Lotyšský pečený jablkový dezert
60 min.
Ingredience
- 5kusůJablka
- 10kusůVejce slepičí
- 4lžíceCukr krupice
- 1lžíceSolamyl
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 200mililitrůŠlehačka
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Velká jablka upečeme v troubě na plechu, ještě horká oloupeme, zbavíme jádřinců a propasírujeme. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, v míse utřeme žloutky s cukrem a z bílků ušleháme tuhý sníh.
- 2K utřeným žloutkům přidáme propasírovanou jablečnou dužinu, lžíci Solamylu a půl balíčku prášku do pečiva a vše spolu dobře promícháme. Ke hmotě přimísíme sníh z bílků, opatrně zamícháme a vložíme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
- 3Dezert pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, hotový podáváme ozdobený ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.