Loupáky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
6 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, 1 žloutkem, rozdrobeným droždím a vlažným mlékem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
  • 2
    Z těsta na pomoučněné desce vytvarujeme rohlíky a necháme je ještě chvíli kynout.
  • 3
    Loupáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem.
  • 4
    Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 17. 2. 2016
Loupáky
Ještě jsem vlastně dala více cukru 90 g
Anonymní uživatel
st 17. 2. 2016
Loupáky
Myslím, že v tomto receptu chybí máslo. Já jsem přidala 100 ml másla a soli jsem dala lžičku a né špetku. Možná by bylo dobré recept upravit, protože jinak by určitě nebyly loupáky tak dobré, jako jsem je měla a hlavně by nebyly vůbec slané. To bych potom musela dát palec dolů. My jsme si pochutnali.