Loupáky bez kynutí

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 110gramůMáslo
    • 3kusyVejce slepičí
    • 150mililitrůMléko polotučné
    • 50gramůCukr krupice
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 60mililitrůOlej rostlinný
    • 1kusKypřící prášek do pečiva
    • 1špetkaSůl
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hladké mouky, prášku do pečiva, soli, 2 vajec, cukru, oleje a mléka vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout.
  • 2
    Z připraveného těsta vyválíme tenčí plát, na který nakrájíme plátky másla. Rukama do těsta máslo dobře zapracujeme. Z těsta opět vyválíme slabý plát a krájíme malé trojúhelníky, které zavineme do tvaru loupáčků.
  • 3
    Loupáčky urovnáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 4
    Máslové loupáčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C.
  • 5
    Loupáčky bez kynutí podáváme teplé, vlažné i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.