Loupáky bez kynutí
45 min.
Ingredience
- 110gramůMáslo
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 50gramůCukr krupice
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, prášku do pečiva, soli, 2 vajec, cukru, oleje a mléka vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout.
- 2Z připraveného těsta vyválíme tenčí plát, na který nakrájíme plátky másla. Rukama do těsta máslo dobře zapracujeme. Z těsta opět vyválíme slabý plát a krájíme malé trojúhelníky, které zavineme do tvaru loupáčků.
- 3Loupáčky urovnáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.
- 4Máslové loupáčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C.
- 5Loupáčky bez kynutí podáváme teplé, vlažné i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.