Loupané kompotované švestky

45 min.
Česká republika

Ingredience

      • 2kilogramyŠvestky
      • 150gramůCukr krystal
      • 3litryVoda pitná
      • 0,5lžičkaKyselina citrónová
    Počet porcí:
    10

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    150 kcal
    Bílkoviny
    1 g
    Tuky
    1 g
    Sacharidy
    38 g
    Vláknina
    3 g
    Cukr
    35 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Krátce je spaříme vroucí vodou, vyjmeme a oloupeme. Ihned ponoříme do vody smíchané s kyselinou citronovou, aby nezměnily barvu.
    • 2
      Po vyjmutí rozdělíme do sklenic, zasypeme cukrem, uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut.
    • 3
      Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.