Loupané kompotované švestky
45 min.
Ingredience
- 2kilogramyŠvestky
- 150gramůCukr krystal
- 3litryVoda pitná
- 0,5lžičkaKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Krátce je spaříme vroucí vodou, vyjmeme a oloupeme. Ihned ponoříme do vody smíchané s kyselinou citronovou, aby nezměnily barvu.
- 2Po vyjmutí rozdělíme do sklenic, zasypeme cukrem, uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut.
- 3Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.