Luzernský perník

75 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
3 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu svaříme s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout.
  • 2
    V míse smícháme med, zbylý cukr, jablečný mošt, třešňovici, citronovou kůru, nasekané kandované ovoce, 60g másla, skořici, anýz, kypřící prášek a mouku. Nakonec vlijeme cukerný roztok, těsto dobře propracujeme a vytvoříme dva bochánky, které rozložíme na máslem vymazaný plech.
  • 3
    Perník pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.