Luzernský perník
75 min.
Ingredience
- 1decilitrVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
- 3decilitryMed včelí
- 3decilitryŠťáva jablečná 100%
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůKandované ovoce
- 20gramůCitronová kůra
- 5gramůAnýz mletý
- 5gramůSkořice mletá
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 60mililitrůGriotka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
3 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Vodu svaříme s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout.
- 2V míse smícháme med, zbylý cukr, jablečný mošt, třešňovici, citronovou kůru, nasekané kandované ovoce, 60g másla, skořici, anýz, kypřící prášek a mouku. Nakonec vlijeme cukerný roztok, těsto dobře propracujeme a vytvoříme dva bochánky, které rozložíme na máslem vymazaný plech.
- 3Perník pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.