Maďarský nudlový nákyp
60 min.

Ingredience
- 400gramůNudle široké
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMarmeláda meruňková
- 200gramůOřechy vlašské
- 50gramůHrozinky
- 50gramůKandovaná pomerančová kůra
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
92 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme, necháme vychladnout.
- 2Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme nasekanou kandovanou pomerančovou kůru, hrozinky a polovinu cukru, promícháme s uvařenými nudlemi.
- 3Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme první vrstvu nudlí. Zasypeme strouhanými ořechy, zalijeme rozpuštěným máslem. Překryjeme další vrstvou nudlí, na kterou rozetřeme meruňkovou marmeládu. Dáme poslední vrstvu nudlí, zasypeme strouhanými ořechy, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.