Maďarský nudlový nákyp

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
92 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme, necháme vychladnout.
  • 2
    Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme nasekanou kandovanou pomerančovou kůru, hrozinky a polovinu cukru, promícháme s uvařenými nudlemi.
  • 3
    Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme první vrstvu nudlí. Zasypeme strouhanými ořechy, zalijeme rozpuštěným máslem. Překryjeme další vrstvou nudlí, na kterou rozetřeme meruňkovou marmeládu. Dáme poslední vrstvu nudlí, zasypeme strouhanými ořechy, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.