Madlenky (jemné)
30 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 60gramůCukr krupice
- 1lžičkaTresť vanilková
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
502 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cukr, vejce a vanilkovou tresť ušleháme do pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ke straně přilijeme rozehřáté máslo (60g). Vše opatrně a zlehka promícháme.
- 2Máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na medvědí tlapky naplníme připravenou směsí do 2/3.
- 3Madlenky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení vyklopíme z formiček a můžeme pocukrovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Madlenky (jemné)
V ingrediencích chybí počet vajec.😉
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Madlenky (jemné)
Madlenky jsem vyzkoušela a povedly se. 🙂