Madlenky (jemné)

30 min.
Francie

Ingredience

    • 80gramůMáslo
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 60gramůCukr krupice
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
502 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr, vejce a vanilkovou tresť ušleháme do pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ke straně přilijeme rozehřáté máslo (60g). Vše opatrně a zlehka promícháme.
  • 2
    Máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na medvědí tlapky naplníme připravenou směsí do 2/3.
  • 3
    Madlenky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení vyklopíme z formiček a můžeme pocukrovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Madlenky (jemné)
V ingrediencích chybí počet vajec.😉
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Madlenky (jemné)
Madlenky jsem vyzkoušela a povedly se. 🙂