Mahábaléšvarský meloun s třešněmi
40 min.
Ingredience
- 2kusyMeloun cukrový
- 400gramůTřešně
- 120gramůCukr moučkový
- 200gramůZmrzlina vanilková
- 200mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
1 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Třešně vypeckujeme, smícháme s cukrem a svaříme v malém množství vody. Jakmile začne směs houstnout, třešně vyjmeme a sirup odložíme. Z melounů odřízneme vršky, odstraníme zrníčka a z dužiny lžící vykrájíme kousky. V melounech je smícháme s třešněmi a necháme vychladit v lednici. Poté dozdobíme zmrzlinou a ušlehanou smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.