Majonézové buchty
70 min.
Ingredience
- 3lžíceTuk
- 100mililitrůMléko polotučné
- 20gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 50mililitrůMajonéza
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 250gramůNáplň tvarohová
- 1baleníCukr vanilka
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V trošce vlažného mléka rozmícháme rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2Potom do kvásku vmícháme zbylou mouku, mléko, špetku soli, zbylý cukr, vanilkový cukr, majonézu a žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu na teplém místě.
- 3Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na kousky a každý kousek naplníme tvarohovou (nebo jinou) náplní. Těsto dobře uzavřeme.
- 4Buchty urovnáme do tukem vymazané remosky a všechy omastíme tukem i na bocích a na povrchu. Necháme ještě vykynout.
- 5Buchty pečeme asi 40 minut, upečené vyklopíme z remosky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.