Majonézové buchty

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3lžíceTuk
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 20gramůDroždí
    • 1lžíceCukr krupice
    • 50mililitrůMajonéza
    • 1kusVaječný žloutek slepičí
    • 1špetkaSůl
    • 250gramůNáplň tvarohová
    • 1baleníCukr vanilka
    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V trošce vlažného mléka rozmícháme rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Potom do kvásku vmícháme zbylou mouku, mléko, špetku soli, zbylý cukr, vanilkový cukr, majonézu a žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu na teplém místě.
  • 3
    Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na kousky a každý kousek naplníme tvarohovou (nebo jinou) náplní. Těsto dobře uzavřeme.
  • 4
    Buchty urovnáme do tukem vymazané remosky a všechy omastíme tukem i na bocích a na povrchu. Necháme ještě vykynout.
  • 5
    Buchty pečeme asi 40 minut, upečené vyklopíme z remosky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.