Makedonská pogača se sýrem
45 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceVoda pitná
- 1decilitrJogurt bílý
- 50gramůSýr balkánský
- 5lžicOlej olivový
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 18lžicMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
454 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse si rozkvedláme vajíčka, přidáme k nim jogurt, olej, nastrouhaný sýr, prášek do pečiva, mouku a vypracujeme hladké těsto. Zapékací menší mísu vymažeme olejem a těsto opatrně vyklopíme.
- 2Povrch potřeme vodou a dáme péct do dobře vyhřáté trouby, pečeme při 175 °C přibližně 30 minut do zlatohněda.
- 3Makedonskou pogaču podáváme horkou, například místo chleba. Je velmi chutná.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.