Maková roláda s tvarohem
30 min.
Ingredience
- Náplň
- 150gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr vanilka
- 250gramůTvaroh měkký
- 50gramůRozinky tmavé
- 70gramůDžem pomerančový
- Těsto
- 80gramůCukr krupice
- 40gramůCukr vanilka
- 7gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaCitronová kůra
- 50gramůMák mletý
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílků, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, postupně vmícháme citronovou kůru a prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem. Nakonec přimícháme mák a zlehka promícháme.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při teplotě 200°C pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu. Utěrku posypeme moukou a korpus na ni položíme papírem nahoru. Necháme vychladnout a opatrně sundáme papír.
- 3Příprava tvarohové náplně: máslo nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přisypeme 80 g cukru, vanilkový cukr a spolu dobře rozšleháme. Po částech přidáváme tvaroh. Nakonec přidáme rozinky a vařečkou promícháme.
- 4Vychladlý korpus potřeme džemem, potom tvarohovou náplní. Pomocí utěrky korpus stočíme do rolády, povrch rolády posypeme zbylým moučkovým cukrem. Ihned vložíme do lednice nejméně na 30 minut. Potom krájíme na úhledná kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.