Makové mousse s omáčkou z meruněk

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci krátce povaříme mléko s mákem a polovinu cukru. Bílky s druhou polovinou cukru ušleháme na tuhý sníh a smícháme je s makovou směsí a smetanou. Směs dáme do formiček a necháme v chladničce 2 hodiny ztuhnout.
  • 2
    Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky, dužinu nakrájíme na malé kousky a v mandlovém líkéru - amaretto - je 5 minut povaříme. Uvařené meruňky rozmixujeme, necháme vychladnout a ochutíme javorovým sirupem.
  • 3
    Ztuhlé mousse vyklopíme z formiček na servírovací talíře, přilijeme k nim meruňkovou omáčku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.