Makové mousse s omáčkou z meruněk
20 min.
Ingredience
- 50gramůMák - semena
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 0,5kilogramMeruňky
- 1lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 1lžíceSirup javorový
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1V hrnci krátce povaříme mléko s mákem a polovinu cukru. Bílky s druhou polovinou cukru ušleháme na tuhý sníh a smícháme je s makovou směsí a smetanou. Směs dáme do formiček a necháme v chladničce 2 hodiny ztuhnout.
- 2Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky, dužinu nakrájíme na malé kousky a v mandlovém líkéru - amaretto - je 5 minut povaříme. Uvařené meruňky rozmixujeme, necháme vychladnout a ochutíme javorovým sirupem.
- 3Ztuhlé mousse vyklopíme z formiček na servírovací talíře, přilijeme k nim meruňkovou omáčku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.