Makové řezy
45 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory vařené
- 200gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMák mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 80gramůPšeničná krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceMarmeláda meruňková
- Na plech
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme vychladlé vařené brambory, které k pěně propasírujeme. Dále vmícháme krupici, kypřicí prášek, mletý mák, skořici a citronovou kůru. Vše dobře promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto rozprostřeme na olejem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech s okrajem. Zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- 3Upečený, vychladlý moučník podélně překrojíme na poloviny, potřeme marmeládou a spojíme. Poprášíme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.