Makové řezy

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme vychladlé vařené brambory, které k pěně propasírujeme. Dále vmícháme krupici, kypřicí prášek, mletý mák, skořici a citronovou kůru. Vše dobře promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto rozprostřeme na olejem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech s okrajem. Zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
  • 3
    Upečený, vychladlý moučník podélně překrojíme na poloviny, potřeme marmeládou a spojíme. Poprášíme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.