Makové semifreddo
17 min.
Ingredience
- 40gramůMed včelí
- 40gramůMák mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůCukr krupice
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1baleníCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do horké vodní lázně dáme ohnivzdornou nádobu, do ní rozklepneme celá vejce, přidáme žloutky, vanilkový cukr a krupicový cukr. Šleháme asi 5 minut ručním šlehačem než směs zhoustne a zesvětlá. Odstavíme z lázně a necháme vychladnout.
- 2Na pánvi asi 2 minuty ohříváme mák s medem.
- 3Ušleháme velmi hustou šlehačku a opatrně do ní zašleháme připravenou vaječnou směs a nakonec mák.
- 4Zmrzlinu necháme nejméně 6 hodin nebo do druhého dne v mrazáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.