Makové semifreddo

17 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do horké vodní lázně dáme ohnivzdornou nádobu, do ní rozklepneme celá vejce, přidáme žloutky, vanilkový cukr a krupicový cukr. Šleháme asi 5 minut ručním šlehačem než směs zhoustne a zesvětlá. Odstavíme z lázně a necháme vychladnout.
  • 2
    Na pánvi asi 2 minuty ohříváme mák s medem.
  • 3
    Ušleháme velmi hustou šlehačku a opatrně do ní zašleháme připravenou vaječnou směs a nakonec mák.
  • 4
    Zmrzlinu necháme nejméně 6 hodin nebo do druhého dne v mrazáku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.