Makovec
60 min.
Ingredience
- 200gramůMák mletý
- 200gramůCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Vejce třeme s cukrem do pěny a přidáme citronovou kůru, mléko, mák a mouku s kypřicím práškem.
- 2Pečeme ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě. Vkládáme do nevyhřáté trouby, aby makovec zvolna kynul. Pečeme asi 30-40 minut.
- 3Po vychladnutí můžeme makovec rozkrojit a potřít marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.