Makovec s vlašskými ořechy

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej, rozmíchaný s mlékem a vejci, a mletý mák. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dno formy vyložíme pečicím papírem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a uhladíme. Dáme stranou malou část jader vlašských ořechů. Větší část rozemeleme, smícháme s rumem a želatinou a vlijeme na těsto.
  • 2
    Koláč pečeme 30 minut. Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme ho vychladnout, pocukrujeme vanilkovým cukrem a zdobíme jádry zbylých vlašských ořechů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.