Makovec z remosky
50 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 130gramůMouka polohrubá
- 125gramůMák mletý
- 125gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceRum
- 1špetkaCitronová kůra
- 250mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, s mletým mákem a krupicovým cukrem. Přidáme žloutek, rum, skořici, špetku citronové kůry a přilijeme tolik mléka, abychom vymíchali středně husté těsto.
- 2Do remosky vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme připravené těsto. Pečeme 30-40 minut.
- 3Upečený makovec po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme nakrájený na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 11. 2015
Makovec z remosky
Makovec jsem pekla v menší remosce o průměru 22 cm s hliníkovou mísou. Na pečení moučníků dávám do mísy buď papír na pečení nebo mám vystřižené z teflonové fólie na dno kolečko a na boky dva pásky. Nesmí se ale pak na ní krájet, musí se zespod moučníku odstranit. Odpadá vymazavání tukem a vysypavání moukou a moučník jde snadno vyjmout. Makovec podle tohoto receptu bych zhodnotila tak nějak průměrně. Za sebe bych dala o malinko méně cukru. Moučník se dá vodorovně překrojit napůl a potřít nějakou pikantní marmeládou, nejraději rybízovou.