Makový dort s jablky

55 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z křehkého těsta vyválíme na pomoučeném vále asi 3mm silnou placku a vložíme ji do dortové formy.
  • 2
    Placku potřeme nejdříve makovou a potom jablečnou náplní připravenou z nastrouhaných jablek podušených s citronovou šťávou, 150g cukru a drcenými piškoty. Povrch posypeme drobenkou z másla, mouky a cukru.
  • 3
    Dort pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.