Makový koláč

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 140gramůCukr moučkový
    • 250gramůNáplň maková
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 100gramůOřechy vlašské
    • 1kusCukr vanilka
    • 180gramůTuk Hera jedlý
    • 1kusCitrony
    • 1kusVejce slepičí
    • 300gramůMarmeláda jahodová
    • 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vypracujeme těsto z mouky, kypřícího prášku do pečiva, cukru a vajec, ze kterého vyválíme plát a přeložíme ho na vymazaný plech.
  • 2
    Propícháme vidličkou a dáme péct na 12 minut.
  • 3
    Ušleháme pěnu z tuku a cukru, zašleháme postupně žloutky. Přimícháme další přísady - skořici, ořechy a sníh z bílků.
  • 4
    Těsto potřeme marmeládou a makovou náplní.
  • 5
    Pečeme půl hodiny ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.