Makový koláč II

45 min.
Evropa

Ingredience

      • 400gramůMouka polohrubá
      • 180gramůCukr krupice
      • 100gramůMák mletý
      • 50gramůVlašské ořechy
      • 1kusKypřicí prášek do pečiva
      • 100mililitrůOlej rostlinný
      • 3kusyVejce slepičí
      • 1lžíceCitronová kůra
      • 200mililitrůMléko polotučné
      • 400gramůMeruňky
      • 150gramůDžem rybízový
      • 70gramůCukr moučkový
      • 3lžíceMáslo
      • 1lžičkaTresť vanilková
      • 1hrstMouka pšeničná hrubá
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    1273 kcal
    Bílkoviny
    27 g
    Tuky
    43 g
    Sacharidy
    201 g
    Vláknina
    10 g
    Cukr
    62 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Mouku smícháme s mletým mákem, mletými ořechy, kypřícím práškem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme olej, vejce, aroma a mléko dle hustoty těsta. Vymícháme hladké, polotekuté těsto, které vlijeme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou.
    • 2
      Těsto rovnoměrně uhladíme a poklademe pokrájenými čerstvými meruňkami. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova a do odlepení okrajů od plechu, můžeme vyzkoušet špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
    • 3
      Po upečení necháme vychladnout, pak prokrojíme, spodní díl potřeme marmeládou, zaklopíme vrchním dílem a pokud máme rádi sladké, můžeme koláč ještě pocukrovat moučkovým cukrem.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.