Makový koláč s drobenkou
170 min.
Ingredience
- 240gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůVejce slepičí
- 200gramůMák mletý
- 150mililitrůMléko polotučné
- 100gramůCukr moučkový
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Utřeme do pěny 140 g másla s 100 g cukru krupice, přidáme hladkou mouku a vejce. Těsto prohněteme, vyválíme do koule, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky na 30 minut chladit.
- 2Umletý mák svaříme s mlékem a moučkovým cukrem na kaši.
- 3Těsto vyválíme, vložíme ho do formy, vyložené pečícím papírem a i s formou ho dáme na 10 minut od mrazáku.
- 4Ze zbylého másla, cukru krupice a hrubé mouky vytvoříme drobenku.
- 5Předehřejeme troubu na 180°C.
- 6Na těsto rozetřeme makovou náplň, posypeme drobenkou a pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.