Makový koláč s drobenkou

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utřeme do pěny 140 g másla s 100 g cukru krupice, přidáme hladkou mouku a vejce. Těsto prohněteme, vyválíme do koule, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky na 30 minut chladit.
  • 2
    Umletý mák svaříme s mlékem a moučkovým cukrem na kaši.
  • 3
    Těsto vyválíme, vložíme ho do formy, vyložené pečícím papírem a i s formou ho dáme na 10 minut od mrazáku.
  • 4
    Ze zbylého másla, cukru krupice a hrubé mouky vytvoříme drobenku.
  • 5
    Předehřejeme troubu na 180°C.
  • 6
    Na těsto rozetřeme makovou náplň, posypeme drobenkou a pečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.