Makový koláč s ořechy
60 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 7kusůVejce slepičí
- 200gramůMák mletý
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusCitronová kůra
- 200gramůDžem meruňkový
- 150gramůPoleva čokoládová
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
48 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo nakrájíme na kostky, vložíme do misky, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, kypřicí prášek, mletý mák, 50 g mouky, pomleté ořechy, žloutky, a pomalu promícháme.
- 2Bílky vlijeme do mísy, vsypeme krupicový cukr a vyšleháme tuhý sníh, ten následně zlehka vmícháme do připravené směsi.
- 3Menši pečicí plech nebo dortovou formu vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou, vlijeme připravenou směs, formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut. Špejli zapíchneme do koláče, když na ní nezůstane nalepené těsto, je koláč upečený.
- 4Upečený koláč vyndáme u trouby, necháme vychladnout, potom ho potřeme džemem, polijeme čokoládovou polevou, kterou rozpustíme v mikrovlnné troubě a vložíme do ledničky, aby čokoláda ztuhla.
- 5Vychladlý koláč krájíme na trojúhelníky a pokládáme na talířky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.