Makový koláč s ořechy a šlehačkou
50 min.
Ingredience
- 7kusůVejce slepičí
- 7lžicCukr krupice
- 10lžicMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 150gramůMák mletý
- 100gramůOřechy vlašské
- Na ozdobení
- 2lžíceCukr moučkový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- Na vymazání plechu
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce a cukr v misce vyšleháme elektrickým šlehačem na hustou pěnu. Přisypeme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, vše zlehka promícháme. Nakonec přimícháme mletý mák a pomleté ořechy. Připravené těsto ihned vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
- 2Naplněný plech vložíme do trouby předehřáté na teplotu 180°C. Pečeme 25-30 minut. Po dobu pečení dvířka na troubě neotvíráme.
- 3Po upečení necháme koláč vychladnout na plechu. Povrch koláče posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé dezertní talíře, které ozdobíme ze smetany vyšlehanou tuhou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.