Makový koláč ze zakysané smetany
50 min.

Ingredience
- 250gramůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka polohrubá
- 120gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSoda jedlá
- 200gramůMák mletý
- 1lžičkaCitronová kůra
- Poleva
- 3lžíceKakao
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr moučkový
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Smetanu vylijeme do mísy, přidáme mouku, kypřící prášek, sodu, vanilkový cukr, rozklepneme celé vejce, vysypeme mletý mák, nastrouhanou kůru z 1 ks citronu, vše dobře vařečkou promícháme a směs vylijeme na máslem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech, který vložíme do předehřáté trouby a v ní pečeme přibližně 30 minut.
- 2Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, povrch koláče potřeme krémem, odložíme do ledničky ztuhnout krém a nakrájíme na vetší kostky.
- 3Poleva: Na pánvi zahřejeme máslo, přidáme cukr, horkou vodu, kakao a dobře na pánvi promícháme, vznikne nám hladká poleva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.