Makový závin s pikantním džemem
50 min.
Ingredience
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaCitronová kůra
- 6lžicDžem rybízový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 80gramůMák mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Vmícháme mletý mák, polohrubou mouku, citronovou kůru a ušlehaný sníh z bílků.
- 2Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli máslem a posypali polohrubou moukou. Dáme do předehřáté trouby zvolna péci.
- 3Po vyjmutí z trouby překlopíme upečený plát na kus pečícího papíru, povrch potřeme rybízovým džemem a pomocí papíru stočíme plát do rolády.
- 4Závin necháme vychladnout a pak jej pocukrujeme nebo přelijeme citronovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.