Malabarský rýžový pilaf

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
16 g
Cukr
714 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži několikrát propláchneme vodou a necháme ve vodě máčet 30 minut.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme lehce roztlučený zelený kardamom, rozlomenou celou skořici, celý hřebíček, římský kmín a kuličky pepře. Vše krátce osmahneme (asi 1/2 minuty).
  • 3
    Rýži slijeme, vodu uschováme a rýži vsypeme do kastrolu. Smažíme ji asi 3 minuty, přilijeme vodu a osolíme. Za stálého míchání uvedeme do varu. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut, až se voda vstřebá. Kastrol odstavíme a rýži necháme pod pokličkou asi 10 minut dojít.
  • 4
    Před podáváním pilaf vyklopíme na nahřátou mísu pomocí dřevěné vidličky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.