Malabarský rýžový pilaf
40 min.
Ingredience
- 500gramůRýže dlouhozrnná
- 900mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 8kusůKardamom
- 1kusSkořice celá
- 8kusůHřebíček
- 1lžičkaKmín římský
- 12kusůPepř černý celý
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
16 g
Cukr
714 mg
Postup přípravy
- 1Rýži několikrát propláchneme vodou a necháme ve vodě máčet 30 minut.
- 2V kastrolu rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme lehce roztlučený zelený kardamom, rozlomenou celou skořici, celý hřebíček, římský kmín a kuličky pepře. Vše krátce osmahneme (asi 1/2 minuty).
- 3Rýži slijeme, vodu uschováme a rýži vsypeme do kastrolu. Smažíme ji asi 3 minuty, přilijeme vodu a osolíme. Za stálého míchání uvedeme do varu. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut, až se voda vstřebá. Kastrol odstavíme a rýži necháme pod pokličkou asi 10 minut dojít.
- 4Před podáváním pilaf vyklopíme na nahřátou mísu pomocí dřevěné vidličky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.